Inspiratie | blog

Dans met het leven Dans met wat is 💫

 

In een wereld waar we zo overweldigd worden door informatie en veel nog gebaseerd is op het denken / rationele komt er een steeds groter verlangen naar voelen - uit het hoofd in het lichaam - even onderdompelen in niets - meebewegen op wat in het moment wil ontstaan. Zo nodig in deze uitdagende tijd, waar mensen - steeds gevoeliger / sneller overprikkeld raken, in burnout, of uit balans (met zichzelf, de ander, in de relatie, of in het werk / de maatschappij) 

Zo heerlijk dan om in de veilige warme bedding van @ecstaticdancedenbosch.nl aan een mooie groep van 26 mensen een mooie conscious dansworkshop te geven !!

 

Dansen & bewustwording gecombineerd !!

 

We combineren meditatie, mindfulness, adem oefeningen, verbindende communitie, authentiek relateren, in contact dansen en de dans van de polariteiten (tantric dance) om dieper in onszelf te zakken & te verbinden met de ander. Op prachtige muziek en mantra’s die ons op een diepere laag in onszelf brengen. Hoe spannend ook… durf ik de leiding te pakken in deze dans, lukt het mij om trouw te blijven aan mezelf of merk ik dat ik “teveel” meebeweeg met de ander.. en dat ik graag please maar het lastig vind om mijn grenzen & wensen aan te geven.

 

De dans is als een spiegel - de dans laat alles zien!!

 

We leren door de verbinding en het contact om te dansen met alles wat er is: emoties, gedachten, triggers, grenzen, geraaktheid. Je bewustzijn verruimt hierdoor.

De dans is als een meditatie en helpt je je eigen patronen te doorzien in relatie met jezelf en de ander. Het zijn spiegels die je uitnodigen bewust te worden van dat waar je in het dagelijks leven aan voorbij gaat. Het is de dans van het leven, de reis van binnen naar buiten. Om voluit je levensenergie te voelen stromen.

Dankbaar voor deze prachtige middag! En ook de feedback van de fijne gemixte groep dansers - van dj tot psycholoog!

Om aan t eind van een psycholoog zo fijn terug te krijgen hoe ze geraakt is & zoveel mooie inzichten heeft gekregen en dat dit zo mist in haar opleiding “psychologie” / waar alles om t hoofd gaat!

 

Van het hoofd naar het lichaam - lichaamsbewustzijn!

 

Zo herkenbaar.. dit hebben we te brengen in de wereld, zowel in het onderwijs - als bij bedrijven / organisaties - en in relaties

Meer lichaamsbewustzijn - meer verbinden vanuit ons hart! En hoe fijn om hier dan met dans mee te oefenen.

 

Ik verzorg regelmatig workshops, cursussen voor beginners, ervaren dansers, vrouwen en jongeren 

Nieuwsgierig? Op hipsy vindt je de actuele agenda 

https://hipsy.nl/dancewithlife

 

Embodied leiderschap & verbindende / authentieke communicatie vanuit het hart ❤️


Dans met het leven 💫 dans met wat is!

Tot dan(s) 💃🕺🏼 💃💃
Margreeth 

 

 

Bewust ZIJN - Mindfulness - Compassie 


Al vanaf de middelbare school duik ik in de boeken en lessen over persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Het meest geraakt ben ik door de lessen / boeken / retreats van Thich Nhat Hahn, vietnamese monnik, die begin 2022 op 95e jarige leeftijd is overleden. Hij bracht mij op het pad van mindfulness, compassie en geweldloosheid en zijn teksten helpen mij zo bewustzijn te krijgen op dat waar het leven echt om draait.
.
Een paar mooie quotes van hem die mij veel hebben gebracht en zo passend zijn voor wat nu nodig is ✨🌱❤️

 

1. To be beautiful means to be yourself. You don’t need to be accepted by others. You need to accept yourself.

 

2. The most precious gift we can offer anyone is our attention. When mindfulness embraces those we love, they will bloom like flowers.

 

3. Letting go gives us freedom, and freedom is the only condition for happiness. If, in our heart, we still cling to anything – anger, anxiety, or possessions – we cannot be free.

 

4. Compassion is a verb. Those who are without compassion cannot see what is seen with the eyes of compassion.

 

5. When another person makes you suffer, it is because he suffers within himself, and his suffering is spilling him over. He does not need punishment, he needs help. That’s the message he is sending.

 

6. Awareness is like the sun. When it shines on things, they are transformed

 

7. In true dialogue, both sides are willing to change

 

8. Sometimes your joy is the source of your smile, but sometimes your smile can be the source of your joy.

 

9. Anxiety, the illness of our time, Comes primarily from our inability, to dwell in the present moment. The best way to take care of the future is to take care of the present moment.

 

10. Silence is essential, we need silence just as much as we need air, just as much as plants needs lights. If our minds are crowded with words and thoughts, there is no space for us.In mijn workshops, trainingen, communicatie, coaching is mindfulness als rode draad verweven.

 

Mooi interview met Thich Nhat Hanh.
https://youtu.be/NJ9UtuWfs3U